Jul 15, 2013

Diari Ramadhan dj

Hehehehe. Ada lak diari ramadhan tiba-tiba. Btw, lately sgt bz dan x berapa sihat. Jd post kt blog pn kurang. Segala jenis resepi pn x upload. Ni pn post sbb nk share tentang ramadhan pd kali ini.

So ramadhan tahun ni mmg agak sukar sikit. Tp setakat ni Alhamdulillah..x ponteng lg. Sakit perut, gastrik, loya2 tu semua ada. Plg haru pd hari pertama buka puasa…dlm jam 8 mcm tu muntah balik semua yg dimakan time berbuka. Pengajarannya, berbuka mkn sikit je…bersahur pn mkn sikit je.

Dalam jam 6 tu mmg badan da letih sgt2..sbb mmg kurang makan kan? Dalam kul 7, loya2 nk muntah dah mai dah. Tapi kena jg bertahan. Klu weekend tgh penat2 pn kena masak unutk suami tercinta. Hehehehe. Tp memang masak simple2 je. Sabtu hari tu just masak nasi daging utara + telur masak kurma + air asam. Simple la tu. Klu buat ayam masak kurma kena tggu kt dapur lama sikit. Klu telur kejap je..nasi daging tu pun tumis je then masuk rice cooker. Air asam pn x yah ckp..campak2 je. Ni lps puasa resepi ni akan di share.

Semlm pula msk tomyam ayam + telur dadar + kailan sos tiram. Lg la simple. KLu nk berdiri lama2 kt dapur tu..x larat sgt. Tp gagahkan juga sbb dpt pahala masak utk suami ni. hahahaha. Minggu ni ofi cuti..bole la x masak sbb blk rumah mertua. Hahahaha. Rindu masakan mak tp masakan mak mertua pn sedap jg. Tak sabarnya blk cuti raya ni.

Tgh fikir nk masak menu apa pula untuk minggu depan. Yg penting menu mudah dan simple tp sedap. X ambil banyak masa nk prepare bahan2…x leh berdiri lama2. Waaa…cm pregnant 9 bln je… Smile with tongue out owh minggu dpn pn kena siap2 buat kuih raya jg. Buat mlm la..pagi x larat. Nk bg mak mertua sikit dan bw blk kampung. So kena buat banyak. Berusaha!!!

4 comments:

Cinoi Lavigne said...

Woahh dewasa suda kau DJ haahaha. Hebat2!

Pink Praying Mantis said...

hahahaha. Kita semua sdh dewasa. Aku pn klu baca blog kamurang..aku rasa semua sdh bsr2..mcm x percaya..inikah kwn ku dulu? Hahahahaha...tp kdg2 terasa masih budak2 jg.

Cetul^ La La said...

rajinnya nak buat kuih raya!!! hehehe

Pink Praying Mantis said...

aku buat biskut cornflakes je. yg lain kn aku beli. hehehehe

 

Template by Best Web Hosting