Dec 17, 2014

Happy 11 months Adam!!!

16.12.14 lepas ialah bulan ke-11 Adam. Alhamdulillah!! Walaupun Adam belum boleh merangkak, gigi pn blm tumbuh, Adam dah boleh duduk sendiri dan menonggeng2. Dia pn x suka dah duduk atas riba orang..meronta2 nak turun pdhal bknnye reti pn nk bediri sendiri lg. Adoiiii....

Semlm tgh tdokan Adam...dah tdo pn dia...ayahnye blk dr kerja...dia boleh bgn dr tdo terus duduk bila dgr suara ayah dia dan minta dukung. Rindu le tu sbb jarang jmpa ayah dia. Belum nyenyak tdo le tu..

Lately eczema adam naik blk...tp saya suspect sbb hari tu p swimming kt public pool...maybe sensitive air chlorine...pastu dia selesema pula...so naik la byk rashes. Sebagai ibu mestila risau kan? So p join group fb eczema nk cari solution...tgk anak org lain teruk sgt, kesian betul. Kira Adam ni cm rashes biasa2 je...time dia 3 bulan tu yg teruk...lps pakai buds terus ok. Lagi satu napa teruk sikit...dah pandai garu...dulu tangan x smpai nk garu. Hahahahah!!! Lagi satu reason, org taska x jaga betul2...sbb bila kita jaga sendiri..elok je muka adam. Taska panas kot? Kat umah 24jam aircond.

Orang kata benda ni genetik? Bila siasat balik...mmg saya n ofi ada masalah kulit pun. Hihihihi.. sorry Adam!!! Tp saya baik time darjah 1...ofi pula baik lps darjah 6. Imun sistem dah kuat la tu.. dulu2 mana ada cream2 organic semua..my parents tempek le hazeline snow kt leher saya. Ada byk gmbr...pi tadika...leher putih becream. Nasib baik kecil lg..x tau malu pn. Sampai skrg pn sensitive skin...guna aloe vera product..itu je sesuai. Pi kerja x pakai make up..tp kluar dgn ofi pakai make up kekdg...(gatainyeee...hihihihi)

Ofi punya skin condition lg teruk sikit...dgn ring worm lg...heheheheheh...tp smpai darjah 6 je. Lps tu smpai skrg dah ok. Semua tu baik sendiri cuma perlukn masa. Patutla PIL x byk tanya pn bila tgk Adam pny rashes2 tu..pastu kn adam pn slow sikit development..PIL x de pula bising2...yelah kdg2 org tua ada yg bising tanya napa anak kamu ni x merangkak2 lg? Lambat la...bla..bla..bla...rupanya anak diorang pn sm lambat. Hahahaah!!!!!!!! So depa memahami. Alhamdulillah... (harap ofi x baca post ni). Maknye je risau lbh sbb maknye bole jln before umur sethn :p


Gambar semalam. Adam dah baik selesema n rashes...sbnrnya x teruk mn pn..mak dia yg risau lebih2...Sorry Adam mewarisi kulit mak ayah kamu!!! Tp harap boleh mewarisi otak parents kamu (sila muntah skrg..hihihih)


1 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

 

Template by Best Web Hosting