Nov 7, 2013

Mommy’s Journal 6

Khamis lepas tengah syok2 kolokium (syok ke? heheheh) saya pergi toilet sbb rasa nk buang air kecil. Otw nk pi toilet, terus rasa mcm terkencing. Eh? takkan la dah x boleh tahan bladder kan? Check2, alamak bleeding lg mcm dulu tu jg. Panik kejap. Paling panik rasa baby dah x tendang2 sgt. So terus decide balik kl. Padahal bole je cek kt klinik sini dulu kn? Tapi sbb x suka panik sorg2. Mestila nk ofi yg panik. Klu dia panik..biasa saya ok2 saja. hahahahah.

Pergi hospital cm biasa. gynea saya cuti pula kn? Mentang2 la nk cuti sekolah. Dia kata terus p emergency and the only available obgyn ialah doktor lelaki. Saya seboleh2 la nk elak doktor laki. Tp sbb emergency kan? Terpaksala….lgpn ada nurse ikut sekali.

Time tgh tggu tu…mak aih…tggu kt lobi doktor ni. Lobi dia cm hotel. Toilet pn mewah time saya masuk utk bg urin sampel. Pastu ckp dgn ofi..ntah2 doktor ni mahal. Ada ke mcm tu? Gynea saya xde lobi pon.

Then doktor scan n xm semua. Baby ok. Xm tempat lain, dia discovered polyp kt cervix. Terus remove on the spot. Sakitnya!!!!!!!! Time dia buat tu rasa mcm nk tendang je doktor tu. Tp maybe doktor tu kuat….atau saya yg tendang pelan je. Memula time dia scan semua tu ofi ada skali. Bila dia nk remove tu…ofi x dibenarkn masuk. Sorg2 la kt bilik dgn doktor n nurse. Xde moral support. Sedih betul. Lps dah selesai doktor suruh nurse bg pad kt saya. Pastu nurse kata pad diorang dah habis. Ada bw pad x? Mestilah tak kn? Tgh pregnant kot…klu x pregnant mmg la ada bw spare pad dlm handbag. Nurse kena la carikan. Hahahahaha…

Doktor tu mmg pro jg la. Siap bg namecard klu2 terjadi lg terus contact dia. Dalam hati…eh…blm baik lg ke ni? Tp harap sembuh terus la…namecard doktor ni ada title dato’ lg. Patutla ada lobi. Harga semua..$$$ mahal jg la. Tak tau la sbb minor surgery tu yg mhl ke? atau doktornya yg mahal? Tp..kita claim astro. Hahahahahah. Walaupn astro bg gaji kecik, tp benefit yg lain okla…cuma x cover bersalin je.

Skrg selera makan kurang…badan lenguh2. Maybe kena rehat byk lagi. Sbnrnya ubat x abis guna pn..sbb ofi nya kerja mlm ari tu xde org tolong Sad smile. Doktor kata ubat kena apply mlm2 before tdo. sbb ni ke puncanya? hihihihihi…..hrp kuat la lps ni. Nk celebrate anniversary…lg 3 hari. Smile with tongue out

2 comments:

tenku butang said...

salam.. teman tertarik dengan resepi Lasagna tuan rumah yang sangat simple dan melazatkan tu.. teman nak mintak izin share resepi tu dekat blog teman bole? sebab teman memang betul2 suka n teruja nak buat lasagna guna cara tuan umah tu.. heee. kalau izinkan teman akan kreditkan ke blog tuan umah.. akan letak link n promote sekali.. kalau x, xpea.. dont wori teman x amik hati.. =)

Pink Praying Mantis said...

d persilakn share. x yah promote2..hihihi. dah follow jg ur blog

 

Template by Best Web Hosting