Nov 15, 2013

Mommy’s Journal 7

30 weeks!!! Another 10 weeks or maybe less than that..insyaAllah. Barang byk lg x beli..nama anak pun x fikir sgt lg. Apply maternity leave pn belum. Malas nk buat surat. Beg hospital lg x ready. Ok..weekend ni kita siapkn beg hospital n basuh baju baby. Tp bab2 aqiqah dah pikir. Sebab nk kumpul duit beli kambing. Paling excited..semestinya sbb nk buat candy buffet. Mengada sangat!!!! lepas tu x yah pulang balik carpet MIL, sbb MIL kata simpan dulu utk kenduri next year. Dah bekurun kt rumah ktorg, sejak kenduri kahwin hari tu lg. MIL dah minta da..tp x pulang2. Skrg MIL kata simpan dulu. Happy la ofi! Bila agaknya nk ada carpet sendiri? Hehehehe.. Dah setahun kahwin..carpet x pulang2 lg….

Cerita psl anniversary pula, mcm biasa la..klu x sambut byk kali mcm x sah. Tp sambut kecil-kecilan je. First, celebrate kt Ana Ikan bakar, Bangi dengan PIL. Second, celebrate dgn satu family dekat Aunty Gemuk’s, Restoran Jamal, Kelana Jaya. Third, New Holly wood Ipoh, celebrate berdua je. Nak review restoran ni satu2 malas plak.

Kerja makan je kan? Nasib timbang berat x de la naik sangat. Kejap 49..kejap 50kg. Seb baik!!

20131111_151813

Kuew teow dan puding karamel @ New Holly Wood Ipoh. Sedap ok!!! Lain2 boleh try chee cheong fun dan telur goyang dia. PIL pn nk pi ipoh next week nk try makan kt kedai ni. Heheheheh

20131111_112015

Duduk kt resort yg ada hotspring. Dulu2 ingat kt sabah je ada hotspring which is kt Poring. Kat semenanjung pn ada rupanya. Kt melaka ni pn ada tp x pernah lg pergi. Preggy woman x boleh berendam dlm air pns ok…

20131110_11522920131110_115234IMG-20131110-WA0007

Yang ni pula kt Restoran Jamal, Kelana Jaya. Aunty gemuk’s kuew tiow and wantan mee. Sedap sangat!!! Sauce yong tau fu dia pn sedap. X sempat nk snap gmbr.

Okla..mgkn sbb saya mmg suka mkn chinese food. So semua pn ckp sedap.  Glad that there r halal chinese food here in KL too. Slalu mkn kt sabah je.

Owh lupa plak. Kan slalu klu saya nk bercuti2 n beseronok2, mesti ada jg nasib malang yg menimpa. Mmg la x leh percaya..khurafat jd nya. Tp hari tu blk dr ipoh…tayar kereta nk pecah pula Sad smile Nasib x pch lg. Tp mmg dah dgr bunyi tayar x elok. Pergi la singgah kedai tayar kt slim river. Nasib dkt. Tukar 2 tayar. Before pi ipoh dah pi bengkel kereta ok…dah cek semua dah. Tp apa boleh buat. Malang x berbau. and yes, its the same car yg rosak kt wang kelian Smile Ofi kena beli kereta baru ni. Hahahahahahah. Skrg kt parking dpn rumah penuh. Kereta ofi,kereta dj n kereta FIL bg pinjam for emergency. Ni FIL kata kot2 la ofi kena pi melaka, in case anything happen to me mcm hari tu kn. Thank you FIL!!! Terharu sgt.

4 comments:

Chii said...

mcm x banyak ja weight gain ko. bestnya. aku 1st trim ja naik 3 kilo T_T. kuat makan kali (despite the nausea)

mana kedai barang baby yg best d kl? hujung bulan ni aku mo turun sana jalan2 sambil survey2..

Pink Praying Mantis said...

Chii..aku jarang shopping kedai baby. Slalu shopping time baby expo jak. Ko sempat ka turun 22-24 nov ni? Ada baby expo di mid valley. weekend ni baby expo d klcc. Nanti january di pwtc pula. Tp ada kwn2 ku bilang klu ujung tahun..kedai mn2 pun ada year end sale.

tenku butang said...

Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 58
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

niaharaf said...

okay berat kita sama masa 30 weeks..49-50kg..tapi sekarang 32 weeks..dah jadi 52 kg haha..seminggu naik 1 kg (T_T)

 

Template by Best Web Hosting